Stal Lunia

De gezelligste stal van Friesland!

Onze paarden en pony's

Beauty

Beauty is een New Forrest pony van 26 jaar, super lief voor de kinderen, maar nog erg voorwaarts en vind springen erg leuk. Beauty is een C pony.

Tivane

Tivane is een E pony van 18 jaar, super lief en door iedereen te rijden! Haar vader is Flemmingh, een super goed dressuur paard! Tivane is met Berber L2 dressuur. Maar het leukste om te doen vind ze western rijden.

Sem

Sem is onze 14 jarige Welsh pony, soms erg ondeugend! Sem is een B pony.

Albert

Albert is onze stoere haflinger, lekker voorwaarts en kan goed springen, hij is soms wel wat sterk! Het is een ruin van 14 jaar oud. Albert is een grote D pony. Miriam heeft met Albert L2 dressuur en B springen gereden. Nu rijdt Ilse hem in de L1 dressuur.

Champan

Champan is een 9 jarige cremello Lusitano ruin. Hij is M1 dressuur met zowel Natalie als berber en vind springen ook erg leuk. Waar hij ook heel geschikt voor is, is western! Champan is 1.59 m.

Titia fan Lunia

Titia fan Lunia is een prachtige friese merrie van 15 jaar oud. Met Marlon is ze Z1 dressuur. Ze doet altijd haar best voor je. Titia heeft 2 veulentjes gehad, Ysbrand fan Lunia en Jelte fan Lunia. Titia is ongeveer 1.65 m. Als alles goed gaat krijgt Titia in juni 2020 weer een veulentje van Eise 489!

 

 

Univera is een bonte merrie van 75 jaar oud. Ze is vroeger Z dressuur geweest, dus ze kan iedereen wat leren. Ze krijgt begin 2018 een veulentje!!!Univera is een bonte merrie van 17 jaar oud. Ze is vroeger Z dressuur geweest, dus ze kan iedereen wat leren. Ze heeft net een veulentje gekregen, Iron Man heet hij. Hij is ook bont! Uni is ongeveer 1.68 m.

 

Pilat is een 18 jarig Welsh x Arabier merrie, erg lief maar wel voorwaarts en allert. Ze kan heel mooi draven en loopt bijna uit zichzelf aan de teugel.Pilat is een 18 jarig Welsh x Arabier merrie, erg lief maar wel voorwaarts en allert. Ze kan heel mooi draven en loopt bijna uit zichzelf aan de teugel. Ze is een kleine D pony. Ilse heeft L1 dressuur en B springen met Pilat gereden.
Foxy Foxtrot of Esbi is het paard van Berber. Haar sport naam is First Lady. En haar roep naam is Fristi! Ze is nu M1 dressuur. Ze is 10 jaar. Fristi is 1.66m groot. Als alles goed gaat krijgt Fristi in mei 2020 een veulentje van de hengst Charmeur. Spannend!
ScoopScoop is een Letlander van 15 jaar oud. Hij heeft Z dressuur gelopen. Het is een schat van een paard! Echt super lief voor iedereen, hij doet altijd zijn best. Scoop is een grote vriendelijke reus, hij is namelijk wel 1.75!
Magic BluebellMagic Bluebell is een lieve 9 jarige E pony. Ze moet nog veel leren. Ze heeft altijd alleen buitenritjes gereden. Magic is lekker voorwaarts. Jula rijdt BB dressuur met haar.
MeggyMeggy is een kleine tinker van 8 jaar oud. Ze is heel erg lief! Misschien komt dat doordat ze zelfs een hartje op haar voorhoofd heeft :) Met rijden is ze wel lekker voorwaarts. Meggy is een C pony. Aline is L1 dressuur en B springen met Meggy.
Wilco van de Egberdiena HoeveDeze 4 jarige friese ruin heet Wilco van de Egberdiena Hoeve. Hij is het showpaard van Berber, ze zit met hem bij de Friese harddravers en dameszadelclub Fleurop. Hij is heel lief en houdt heel erg van knuffelen. Hij is nog wel jong en moet nog veel leren.Wilco rijdt L1 dressuur met Berber.
RikDeze stoere haflinger Rik is 15 jaar en M1 dressuur. Hij kan ook heel goed springen. Hij is heel lief maar vind soms nog wel wat dingen spannend. Rik is een D pony.
Een grote schimmel ruin van 10 jaar. We noemen hem Kapitein. Hij is heel lief. Het is een Quite Capitol X Cavalier. (oud Duits spring bloed) Hij is 1.73 groot. Hij loopt L2 dressuur met Berber en staat op dit moment bij Sophie Postma in Arum, zij gaat hem uitbrengen in de spring en eventing sport, dit doet Kapitein het liefste!
StardustStardust is een super lieve tinker merrie van 10 jaar. Ze is bom proof, vind bijna niks eng. Met rijden is ze wel liever lui en als je een tik geeft krijg je een bok :) Stardust is een D pony
ZorroZorro is onze grote leermeester. Hij loopt Z1 dressuur met Berber en kent ook piaffe, passage, pirouettes, spaanse pas en steigeren! Berber gaat hem eerst uitbregen in de sport, maar daarna mag hij ook in de lessen mee lopen, een unieke kans om eens op een hoog opgeleid paard te rijden. Zorro is 1.64.
Soesje is een knappe grote tinker met hele lange manen! Een plaatje om te zien. Ze doet het super goed in de lessen, ze kan leuk springen. Soesje is 9 jaar oud.
Berend (Botje van Dijkmaniastate) is een 3 jarige friese ruin, hij is nog niet zo lang op stal en ook nog maar net beleerd, maar hij doet het geweldig! Wat een lief paard. Hij is heel geduldig, maar hij moet natuurlijk nog veel leren en hij mag het nog even rustig aan doen, hij is nog super jong! Beer is ongeveer 1.64.