Stal Lunia

De gezelligste stal van Friesland!

Onze paarden en pony's

Sem

Sem is onze 16 jarige Welsh pony. Hij is erg lief en alle kinderen kunnen op hem rijden. Soms is hij wel wat lui. Sem is een B pony.

Albert

Albert is onze stoere haflinger, hij is heel braaf, maar soms wel wat sterk! Het is een ruin van 16 jaar oud. Albert is een grote D pony. Miriam heeft met Albert L2 dressuur en B springen gereden. En nu heeft Maureen de eerste winstpunten in de L1 dressuur ook al weer binnen!

Champan

Champan is een 10 jarige cremello Lusitano ruin. Hij is M1 dressuur met zowel Natalie als berber en vind springen ook erg leuk. Waar hij ook heel geschikt voor is, is western! Champan is 1.60 m. Natalie rijdt hem ook in de springwedstrijden. Met dressuur is hij niet vooruit te branden maar met springen is hij helemaal wakker! Met zijn linkeroog zag Champan niets meer, door maanblindheid, daarom hebben we het oog laten verwijderen. Hij is nu weer hartstikke happy!

Titia fan Lunia

Titia fan Lunia is een prachtige friese merrie van 17 jaar oud. Met Marlon is ze Z1 dressuur. Met rijden is ze wel wat lui, maar als je goed kunt rijden loopt ze super voor je. Titia heeft 4 veulentjes gehad, Ysbrand fan Lunia, Jelte fan Lunia, Olof fan Lunia en Reyer fan Lunia. Titia is ongeveer 1.64 m. Daan gaat met Titia aan de slag.

 


Foxy Foxtrot of Esbi is het paard van Berber. Haar sport naam is First Lady. En haar roep naam is Fristi! Ze is M1 dressuur. Ze is 10 jaar. Fristi is 1.66m groot. Fristi heeft 2 veulentjes gekregen, Payton en Ryo. Fristi krijgt hopelijk in mei 2022 weer een veulentje van de bonte hengst Zitorco! Anita traint met Fristi om haar op conditie te houden.
ScoopScoop is een Letlander van 16 jaar oud. Hij heeft Z dressuur gelopen. Het is een schat van een paard! Echt super lief voor iedereen, hij doet altijd zijn best. Scoop is een grote vriendelijke reus, hij is namelijk wel 1.75! Suzanne traint Scoop weer richting wedstrijd niveau.
Magic BluebellMagic Bluebell is een lieve 10 jarige draver E pony. Magic is lekker voorwaarts en een beetje hypermobiel, waardoor je haar wel goed in evenwicht moet rijden. Jula rijdt B dressuur met haar. Ze kan ook heel goed springen.
Meggy is een tinker van 10 jaar oud. Ze is heel erg lief! Misschien komt dat doordat ze zelfs een hartje op haar voorhoofd heeft :) Met rijden is ze wel lekker voorwaarts en soms een beetje sterk. Meggy is een D pony. Aline heeft met Meggy gewoon een winstpunt in de Z dressuur gereden waardoor ze nu een echte sport tinker is! Ook is ze B springen met Meggy.

 

DaisyDaisy is een 12 jarige haflinger merrie. Ze is B dressuur en B springen, ze kan heel goed springen en vind dit ook erg leuk! Met rijden is ze heel lief, maar je moet zelf wel consequent zijn, anders doet ze lekker haar eigen ding. Daisy is 1.43m. (D pony) Noa traint Daisy voor de wedstrijden.
BerendBerend (Botje van Dijkmaniastate) is een 5 jarige friese ruin. Een plaatje om te zien! Het is een super lief paard. Met rijden moet hij nog veel leren, maar Miriam is daar druk mee bezig en hun eerste winstpunten in de L1 dressuur zijn binnen. Hij is ongeveer 1.67 groot.
NoraNora haar ras is onbekend maar ze kan heeel goed springen! Dit vind ze dan ook erg leuk en kan dan wel hard gaan. Ze moet nu vooral eerst leren haar lichaam te ontspannen en los te laten. Daar is Yfke druk mee bezig en het gaat al erg goed. Nora is een 14 jarige merrie en een D pony (1.47 ongeveer)
JulioJulio is een top dressuur paard, hij meet 1.73. Hij is L1 dressuur met 5 winstpunten. Het is een Dark Pleasure X Olivi (vader en vader van de moeder) Hij is nog maar 7 jaar dus moet nog wel verder opgeleid worden. Het is een wakker paard dus je moet al wel veel ervaring hebben om op hem te rijden. Helaas staat Julio nu in Beetgumermolen omdat hij een gebroken been heeft opgelopen. Hopelijk gaat hij hier volledig van herstellen! Janny zorgt super goed voor hem.
Lotje is onze 6 jarige shetlander kruising, een super leuke, fitte en sterke pony. Omdat ze nog jong is haalt ze soms wel een grapje uit, maar ze bedoeld het niet gemeen. Lekker voorwaarts en blije pony.
Kijk eens wie er weer terug is bij ons op stal?! Ysbrand fan Lunia! Deze nakomeling van Titia fan Lunia is bij ons op stal geboren maar daarna verkocht en nu dus weer bij ons terug! Wat een toeval! We zijn super blij met deze 6 jarige grote ruin van Beart. Met zijn stoere uiterlijk is het een plaatje om te zien. Hij is een klein beetje lomp in de omgang maar met rijden super lief en braaf. Wat een topper!
Zapp is een 11 jarige fjord X Haflinger. Ze heeft altijd voor de huifkar gelopen dus onder het zadel moet ze nog veel leren. Ze is lekker breed en stoer. Rhobin is lekker met haar aan het trainen.
Sorry we moeten nog even een betere foto maken. Dit is Britt, een super leuke 14 jarige bonte merrie. Britt is een D pony, ze is niet heel moeilijk te rijden, maar net niet voor de beginners, af en toe doet ze nog wel eens een bokje. Emilie gaat met haar aan de slag.
Hipke is Berber haar nieuwe friese paard. Berber heeft hem net beleerd onder het zadel, ze gaat hem opleiden tot show paard. Maar hij is nog maar 3 jaar, dus hij mag het nog even rustig aan doen. Af en toe mag hij al een lesje mee lopen met een goede rustige ruiter. In omgang is hij echt heeeel lief. Toekomstige topper!! Hipke is een nakomeling van Sipke450.
Deze topper is al 31 jaar maar nog super fit! Ze heet Speedy en kan soms haar naam nog eer aan doen. Wel is ze heel betrouwbaar en kunnen de kleinsten op haar rijden.