Stal Lunia

De gezelligste stal van Friesland!

Onze paarden en pony's

Tivane

Tivane is een E pony van 21 jaar, super lief en door iedereen te rijden! Haar vader is Flemmingh, een super goed dressuur paard! Tivane is met Berber L2 dressuur. Maar het leukste om te doen vind ze western rijden. Doe wel rustig bij haar in de buurt, doordat ze al wat ouder is ziet ze wat minder goed.

Sem

Sem is onze 16 jarige Welsh pony. Hij is erg lief en alle kinderen kunnen op hem rijden. Soms is hij wel wat lui. Sem is een B pony.

Albert

Albert is onze stoere haflinger, hij is heel braaf, maar soms wel wat sterk! Het is een ruin van 16 jaar oud. Albert is een grote D pony. Miriam heeft met Albert L2 dressuur en B springen gereden. En nu heeft Maureen de eerste winstpunten in de B dressuur ook al weer binnen!

Champan

Champan is een 10 jarige cremello Lusitano ruin. Hij is M1 dressuur met zowel Natalie als berber en vind springen ook erg leuk. Waar hij ook heel geschikt voor is, is western! Champan is 1.59 m. Natalie rijdt hem ook in de springwedstrijden. Met dressuur is hij niet vooruit te branden maar met springen is hij helemaal wakker! Met zijn linkeroog ziet zag Champan niets meer, door maanblindheid, daarom hebben we het oog laten verwijderen. Hij is nu weer hartstikke happy!

Titia fan Lunia

Titia fan Lunia is een prachtige friese merrie van 17 jaar oud. Met Marlon is ze Z1 dressuur. Met rijden is ze wel wat lui. Titia heeft 3 veulentjes gehad, Ysbrand fan Lunia, Jelte fan Lunia en Olof fan Lunia. Dit jaar krijgt Titia hopelijk weer een veulentje. Titia is ongeveer 1.65 m. Daan gaat met Titia aan de slag.

 


Foxy Foxtrot of Esbi is het paard van Berber. Haar sport naam is First Lady. En haar roep naam is Fristi! Ze is nu M1 dressuur. Ze is 10 jaar. Fristi is 1.66m groot. Fristi heeft een veulentje gekregen van de hengst Charmeur. Ze heet Payton. Fristi staat niet meer op Stal Lunia maar is nog wel van Berber. Fristi krijgt hopelijk in mei 2021 weer een veulentje, nu van de hengst Bosco!
ScoopScoop is een Letlander van 16 jaar oud. Hij heeft Z dressuur gelopen. Het is een schat van een paard! Echt super lief voor iedereen, hij doet altijd zijn best. Scoop is een grote vriendelijke reus, hij is namelijk wel 1.75! Suzanne traint Scoop weer richting wedstrijd niveau.
Magic BluebellMagic Bluebell is een lieve 9 jarige draver E pony. Ze moet nog veel leren. Ze heeft altijd alleen buitenritjes gereden. Magic is lekker voorwaarts. Jula rijdt B dressuur met haar. Ze kan ook heel goed springen.
MeggyMeggy is een tinker van 9 jaar oud. Ze is heel erg lief! Misschien komt dat doordat ze zelfs een hartje op haar voorhoofd heeft :) Met rijden is ze wel lekker voorwaarts en soms een beetje sterk. Meggy is een D pony. Aline is M1 dressuur en B springen met Meggy.
Wilco van de Egberdiena HoeveDeze 6 jarige friese ruin heet Wilco van de Egberdiena Hoeve. Hij is het showpaard van Berber, ze zit met hem bij de Friese harddravers en dameszadelclub Fleurop. Hij is heel lief en houdt heel erg van knuffelen. Wilco rijdt Z1 dressuur met Berber. Wilco is helaas verkocht naar Japan!

 

Twix! Deze mooie dame is 6 jaar oud en 1.26m. een B pony dus. Ze is super lief in omgang en onder het zadel, maar moet nog wel veel leren. Ook Twix heeft de prachtige palomino kleur, we hebben er inmiddels aardig wat staan. Berber is verliefd op deze kleur, jullie ook? Patricia gaat Twix alles leren.
MaeikeMaeike is een 8 jarige haflinger merrie. Een pittige merrie die je wel de baas moet zijn, maar ook je rust moet kunnen bewaren. Maeike is niet voor iedere ruiter geschikt. Een prachtige verschijning van ongeveer 1.45m. (D pony) Ilse start Maeike binnenkort in de L1 dressuur pony's en Berber in de Z1 paarden. Maeike staat nu gestald in Beetgumermolen zodat Ilse en Berber haar volop kunnen trainen. Berber gaat namelijk in Augustus 2021 met haar naar het EK voor haflingers in Oostenrijk, spannend!!
DaisyDaisy is een 12 jarige haflinger merrie. Ze is B dressuur en B springen, ze kan heel goed springen en vind dit ook erg leuk! Met rijden is ze heel lief, maar je moet zelf wel consequent zijn, anders doet ze lekker haar eigen ding. Daisy is 1.43m. (D pony) Myrthe traint Daisy voor de wedstrijden.
BerendBerend (Botje van Dijkmaniastate) is een 5 jarige friese ruin. Een plaatje om te zien! Het is een super lief paard. Met rijden moet hij nog veel leren, maar Miriam is daar druk mee bezig en hun eerste winstpunten in de B dressuur zijn binnen. Hij is ongeveer 1.67 groot.
NoraNora haar ras is onbekend maar ze kan heeel goed springen! Dit vind ze dan ook erg leuk en kan dan wel hard gaan. Ze moet nu vooral eerst leren haar lichaam te ontspannen en los te laten. Daar is Yfke druk mee bezig en het gaat al erg goed. Nora is een 14 jarige merrie en een D pony (1.47 ongeveer)
JulioJulio is een top dressuur paard, hij meet 1.73. Hij is L1 dressuur met 5 winstpunten. Het is een Dark Pleasure X Olivi (vader en vader van de moeder) Hij is nog maar 7 jaar dus moet nog wel verder opgeleid worden. Dit gaan Janny en Marlon doen. Het is een wakker paard dus je moet al wel veel ervaring hebben om op hem te rijden.