Stal Lunia

De gezelligste stal van Friesland!

Paard en pony  Rijlessen

 

Wij bieden lessen voor zowel beginnend als gevorderde ruiter. In de zomer rijden we buiten in het land, in de winter in onze binnenbak (22x36 meter)

 


We beginnen in de instap les, deze is op dinsdag middag, vrijdag middag en zaterdag ochtend, er rijden maximaal 3 kinderen in een les en de pony's/paarden worden vastgehouden. De les duurt een half uur.

Daarna gaan we verder met duo lessen, zodat de "basis" van het paardrijden goed aangeleerd kan worden, met persoonlijke aandacht en vertrouwen. De duo les duurt een half uur en er rijden 2 kinderen tegelijk.

Daarna kom je in de 40 min lessen, waar maximaal 4 kinderen in rijden. (half gevorderd)

Voor de echt gevorderde ruiters hebben we groepslessen. Hier duurt de les 50 min. en zitten er maximaal 5 ruiters in de les. De lessen zijn aangepast aan ieders niveau en zijn wedstrijd gericht. Af en toe organiseren we dan ook een onderlinge wedstrijd, of kan er meegedaan worden aan een officiele wedstrijd op een andere stal (impuls).

Onze kleine groepjes en goed opgeleide paarden (B t/m Z2) zijn onze kracht en hierdoor kun je net wat verder komen en meer leren dan op hele grote maneges. Ook worden er vaak workshops en clinics georganiseerd. (voltige, springen, longeren, theorie, horseball, oefenparcours enz.)